reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Fasulye Dizmesi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Fasulye Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr çalı fasulyesi,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 3 adet domates,
  • 4 diş sarımsak,
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 3 çay kaşığı tuz,
  • 7 adet kesme şeker.
  • Fasulye Dizmesi Yapılışı

    Kuru soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayalım.
    1 adet domatesin bütün olarak kabuğunu soyalım.
    Kalan domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
    Fasulyeleri yıkayıp uç kısımlarını keselim. Bütün fasulyeler aynı ebatta olacak şekilde keselim.
    Yayvan bir tencereye soğanların bir kısmını ve zeytin yağını koyup kavuralım.
    Tencerenin tam ortasına kabuğunu soyduğumuz 1 adet domatesi yerleştirelim.
    Sonra fasulyeleri resimdeki gibi dizelim.
    Ara katlara soğan ve domates rendesi serpelim.
    Fasulyeleri dizme işi bittiğinde kalan domates rendesini, kuru soğanı, tuzunu ve şekeri ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
    Domatesin suyu fazlasıyla yetiyor o yüzden su ilave etmiyoruz.
    Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
    Fasulye soğuduğunda tencerenin üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatıp ters çevirelim.
    Fasulye Dizmemiz servise hazır.

Hiç yorum yok: