reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Fırında Kaşarlı Sebzeli Mantar Tarifi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Fırında Kaşarlı Sebzeli Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kültür mantarı,
  • 2 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 3 adet patates,
  • 1 adet büyük soğan,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 yemek kaşığı pul biber,
  • 1 paket hazır süt kreması (200 ml),
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
Üzeri İçin:
  • Hazır kesilmiş tost kaşarı ya da rendelenmiş kaşar peyniri (rahat servıs edilmesı açısından ben dilimli olanı tercih ettim).
  • Fırında Kaşarlı Sebzeli Mantar Yapılışı

    Mantarlar güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
    Sonra mantarları ortadan ikiye bölelim ve bir kaba alalım. (dört parçaya bölmeyin pişince çekiyor)
    Üzerine biberleri çok ince olmayacak şekilde doğrayıp ilave edelim.
    Soğanı ince ince doğrayıp ilave edelim.
    Sarımsakları 2 parçaya bölüp ilave edelim.
    Patatesleri küp şeklinde doğrayıp ilave edelim.
    Son olarak pul biberi, tuzu ve sıvı yağı ilave edip iyice harmanlayalım.
    Hazırladığımız karışımı fırın tepsisine ya da borcama döküp eşit şekilde yayalım.
    Daha sonra malzemelerin üzerine süt kremasını eşit şekilde dökelim.
    Önceden ısıtılmış 200° fırında süt kreması göz göz hafif kızardıktan sonra üzerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini sıra ile yerleştirelim.
    Fırında mantarlar tamamen sulanıyor bu sizi korkutmasın tamamen suyunu çekiyor.
    Kaşarlar eriyip kızarana kadar yaklaşık 5 dakika daha fırında bekletelim.
    Fırında Kaşarlı Sebzeli Mantarımızı sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: