reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Fırında Kolay Patlıcan Kebap Tarifi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Fırında Kolay Patlıcan Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
Etli Harcı İçin:
  • 250 gr kuşbaşı et,
  • 1 adet büyük boy soğan,
  • 4 diş sarımsak,
  • 4 adet orta boy yeşil biber,
  • 2 adet büyük boy domates,
  • 1 çay kaşığı pul biberi,
  • 1 çay kaşığı tuz.
Sosu İçin:
  • Yarım çay bardağı sıcak su,
  • 1 tatlı kaşığı salça.
Üzeri İçin:
  • 2 adet orta boy domates,
  • Maydanoz yaprakları.
  • Fırında Kolay Patlıcan Kebap Yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyup tuzlu su da 15 dakika bekletelim.
    Patlıcanların suyunu süzelim.
    Patlıcanların üzerine tuzu serpip iyice harmanlayalım.
    Patlıcanları kızgın sıvı yağda hafif kızartalım.
    Etli harcı için; eti tencereye alalım.
    Üzerini geçecek şekilde su ilave edip haşlayalım.
    Suyunu çeken etin içine orta kalınlıkta doğradığımız soğanı ilave edip kavuralım.
    Sonra orta kalınlıkta doğradığımız yeşil biberleri ilave edip kavuralım.
    Daha sonra 2-3 parçaya böldüğümüz sarımsakları ve pul biberi ilave edip karıştıralım.
    Son olarak orta kalınlıkta doğradığımız domatesleri ve tuzu ilave edip kavuralım.
    Domatesleri çok pişirmiyoruz. Hafif yumuşaması yeterli.
    Küçük boy borcama kızarttığımız patlıcanları yarısını döküp eşit şekilde yayalım.
    Patlıcanların üzerine etli harcın tamamını döküp eşit şekilde yayalım.
    Etli harcın üzerine kalan patlıcanları döküp eşit şekilde yayalım.
    Sosu için; bir kaba sıcak suyu ve salçayı koyup iyice karıştıralım.
    Sosu patlıcanların üzerine eşit şekilde döküp üzerini domates dilimleri ile süsleyelim.
    Borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
    Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
    Tarifimiz 3-4 kişiliktir.

Hiç yorum yok: