reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Fırında Parça Etli Patates Yemeği Tarifi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Fırında Parça Etli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet kemikli kuzu eti ya da dana eti (yaklaşık 1.5 kilo),
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 8 adet patates (4 parçaya bölünmüş),
  • 2 adet orta boy kuru soğan,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 4 adet yeşil sivri biber,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz.
Üzeri İçin:
  • 2 adet orta boy domates,
  • 3-4 adet yeşil sivri biber.
Patatesleri Kızartmak İçin:
  • Yarım su bardağı sıvı yağı.
Etleri Pişirmek İçin:
  • 2 su bardağı sıcak su.
  • Fırında Parça Etli Patates Yemeği Yapılışı

    Etleri kanı kalmayana kadar yıkayıp suyunu süzelim.
    Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyup etleri arkalı önlü mühürleyelim.
    Mühürlenen etlerin tamamını düdüklü tencereye alalım.
    Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu, tane karabiberi ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyalım.
    Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
    Buhar çıkarmaya başladığı an ocağın ısısını düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim. (düdüklülerin pişirme süreleri farklı olacağı için süreyi kendi düdüklünüze göre ayarlayın)
    Patatesleri soyup her patatesi elma dilimi olacak şekilde 4 parçaya bölelim.
    Patatesleri yıkayıp havlu kağıt ile kurulayalım.
    Sıvı yağda patatesleri hafif kızartalım.
    Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım.
    Üzerine ince ince doğradığımız soğanları ilave edip soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım.
    Sonra ince ince doğradığımız yeşil biberleri ilave edip bir iki kez çevirelim.
    Biber ve domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edelim.
    Daha sonra küp şeklinde ince ince doğradığımız domatesleri ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip 12 dakika soteledikten sonra ocaktan alalım.
    Büyük kare borcama önce kızarttığımız patatesleri yerleştirelim.
    Patateslerin üzerine pişen etleri koyalım.
    Etlerin üzerine hazırladığımız sosu gezdirerek dökelim.
    Son olarak iri olacak şekilde dilimlediğimiz domates ve biber dilimleri yerleştirelim.
    Et suyunu kaynatıp patateslerin üzerine 1 parmak çıkana kadar dökelim.
    Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
    Fırında Parça Etli Patates Yemeğimizi 1 parça et 4 patates dilimi olacak şekilde sıcak olarak servis yapın.
    Tarifimiz 8 kişiliktir.

Hiç yorum yok: