reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Fırında Türlü Nasıl Yapılır

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Fırında Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates,
  • 3 adet patlıcan,
  • 4 adet yeşil biber,
  • 1 adet soğan,
  • 3 adet havuç,
  • 4 diş sarımsak,
  • 3 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz.
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • Karabiber (isteğe göre),
  • Kekik (isteğe göre),
  • 1 yemek kaşığı salça.
  • Fırında Türlü Yapılışı

    Bütün sebzeleri yıkayıp istediğimiz ebatlarda doğrayalım ve bir kaba alalım.
    Üzerlerine sıvı yağı, pul biberi, tuzu ve sarımsakları ilave edip iyice harmanlayalım.
    Hazırladığımız harcı fırın tepsisine ya da borcama döküp eşit şekilde yayalım.
    Türlünün üzerini domates dilimleri ile süsleyelim.
    Tereyağını küçük parçalara ayırıp türlünün üzerine paylaştıralım.
    Sosu için; bir kaba salçayı ve sıcak suyu koyup iyice karıştıralım.
    Sosu gezdirerek türlünün üzerine dökelim.
    Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
    Fırında Türlümüzü önceden ısıtılmış 200° fırında  sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
    Sebzeler yumuşayınca yağlı kağıdı alıp sebzelerin üzeri hafif kızarıncaya kadar fırında bekletelim.
    Tarifimiz 6-7 kişiliktir.

Hiç yorum yok: