reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Közlenmiş Bostan Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Közlenmiş Bostan Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet bostan patlıcan.
İçi İçin:
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 3 adet yeşil biber,
  • 400 gr mantar,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber.
Sosu İçin:
  • 3 su bardağı sıcak su,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz,
  • Karabiber.
  • Közlenmiş Bostan Patlıcanlı Karnıyarık Yapılışı

    Bostan patlıcanlarını yıkayıp kurulayalım.
    Yanmaz kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ortadan ikiye böldüğümüz patlıcanların kesik yüzleri alta gelecek şekilde dizelim.
    Fırın ayarını fanlı ızgara konumuna ısıyı da 200° getirelim.
    Patlıcanların içi yumuşayıncaya kadar fırında tutalım.
    Etleri tavada suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
    Üzerine salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
    Sonra sıvı yağı ilave edip kavuralım.
    Daha sonra ince ince doğradığımız soğanı, biberleri ve sarımsakları ilave edip kavuralım.
    Mantarları soyup temizleyelim ve uzunlamasına doğrayalım.
    Son olarak mantarları, tuzu ve baharatlarını ilave edip mantarlar hafif pişene kadar kavuralım.
    Patlıcanların içini kaşıkla hafif alıp etli karışımla karıştıralım.
    Patlıcanları fırın kabına yerleştirelim.
    Patlıcanların içini etli harçla dolduralım.
    Patlıcanların üzerini domates ile süsleyelim.
    Sosu için; bir kaba sıcak suyu, salçayı, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım.
    Sosu fırın kabına dökelim.
    Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 20 dakika pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok: