reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Patlıcan Musakka

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan.
Kıymalı Harcı İçin:
  • 250 gr kıyma,
  • 5-6 adet yeşil biber,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 1 adet büyük soğan,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 tutam maydanoz.
Sosu İçin:
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 1 su bardağı sıcak su.
Üzerini Süslemek için:
  • Domates
  • Biber.
Patlıcanları Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağı.
  • Patlıcan Musakka Yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyup daire şeklinde orta kalınlıkta dilimleyelim.
    Patlıcanları tuzlu su da 15 dakika bekletelim.
    Kıymalı harcı için; ince ince doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım.
    Üzerine orta incelikte doğradığımız biberleri ilave edip doğrayalım.
    Sonra ince ince doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler yumuşayana kadar kavuralım.
    Kıymayı ilave edip kavuralım.
    Son olarak tuzu ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip iyice karıştıralım.
    Patlıcanların suyunu iyice süzdürelim.
    Patlıcanları bol sıvı yağda kızartalım.
    Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt üzerine alalım.
    Borcamın tabanına 1 sıra patlıcan dizelim.
    Üzerine kıymalı harcın yarısını döküp eşit şekilde yayalım.
    Kıymalı harcın üzerine patlıcan dizelim.
    Patlıcanların üzerine kalan kıymalı harcı döküp eşit şekilde yayalım.
    Son olarak kıymalı harcın üzerine kalan patlıcanları dizelim.
    Sosu için; bir kaba suyu ve salçayı koyup açalım.
    Sosu patlıcanların üzerine yavaşça gezdirerek dökelim.
    Borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
    Önceden ısıtılmış 200° fırında patlıcanlar suyun bir kısmını çekene kadar pişirelim.
    Borcamın üzerinden yağlı kağıdı alıp musakkamızın üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyelim.
    Patlıcan Musakkamızı tekrar fırına verip üzerindeki sebzeler hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
    Patlıcan Musakkamızı ılık olarak servis yapın.
    Tarifimiz 4-5 kişiliktir.

Hiç yorum yok: