reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Tam Ölçülü Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Tam Ölçülü Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye,
  • 3 adet orta boy soğan,
  • 4 adet domates,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salcası,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • Yarım su bardağı zeytinyağı,
  • 2,5 su bardağı sıcak su,
Süslemek İçin:
  • Maydanoz.
  • Tam Ölçülü Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı

    Domatesleri rendeleyip bir kaba alalım.
    Soğanları orta incelikte doğrayalım.
    Fasulyeleri yıkayıp temizleyelim.
    Sonra fasulyeleri uzunlamasına kesip ortadan ikiye bölelim.
    Geniş yayvan tencere veya tavaya bir kat fasulye döşeyelim.
    Fasulyelerin üzerine rendelediğimiz domateslerin yarısını döküp yayalım.
    Domateslerin üzerine doğradığımız soğanların yarısı döküp yayalım.
    Soğanların üzerine kalan fasulyeyi döküp düzgünce yayalım.
    Fasulyelerin üzerine ortadan ikiye böldüğümüz sarımsakları eşit şekilde yerleştirelim.
    Daha sonra kalan domatesleri döküp eşit şekilde yayalım.
    Son olarak kalan soğanları döküp eşit şekilde yayalım.
    Derin bir kaba sıcak suyu, salçayı, pul biberi, zeytin yağını, tuzu ve şekeri koyup iyice karıştıralım.
    Hazırladığımız sosu fasulyelerin üzerine gezdirerek dökelim.
    Yemeğimizi kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
    Pişirme sırasında yemeğimizi kesinlikle kaşıkla karıştırmayalım.
    Fasulyenin cinsine göre pişme süresi ve kullandığınız sıcak su miktarı değişebilir.
    Pişen Zeytinyağlı Taze Fasulyemizi 30 dakika dinlendirelim.
    Süre sonunda servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.
    Zeytinyağlı yemekler ne kadar dinlenirse lezzeti o kadar artıyor.
    Tarifimiz 4-5 kişiliktir

Hiç yorum yok: