reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Karışık Dolma Tarifi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Karışık Dolma Tarifi için Malzemeler

  • 2 adet domates,
  • 2 adet orta boy patlıcan,
  • 3 adet patates,
  • 4 adet dolmalık biber.
İçi İçin:
  • 1,5 su bardağı pirinç,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 adet büyük soğan,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı dolusu salça,
  • 2 diş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı.
Üzeri İçin:
  • 3 su bardağı sıcak su,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 2 adet orta boy domates.
  • Karışık Dolma Yapılışı

    Domatesleri üst kısmından keselim.
    Sonra içini tatlı kaşığı ya da oyacakla çıkaralım.
    Patateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye keselim ve içini oyalım.
    Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini oyalım.
    Dolmalık biberlerin üst kısımlarına elimizle bastırıp çıkaralım.
    Hazırladığımız patatesleri, patlıcanları ve biberleri tuzlu su da bekletelim.
    İçi için; pirinci yıkayıp suyunu süzdürelim ve bir kaba alalım.
    Üzerine tuzu, pul biberi, rendelediğimiz sarımsakları, salçayı, sıvı yağı, ince ince doğradığımız maydanozu ve soğanı ilave edip iyice karıştıralım.
    Patatesleri, patlıcanları, biberleri ve domateslerin dış yüzeyine elimizle tuz sürelim.
    Sonra içlerini pirinçli harçla dolduralım ve borcama ya da tepsiye dizelim.
    Dolmaların üzerini dilimlenmiş domates ile kapatalım.
    Bir kaba salçayı ve sıcak suyu koyup iyice karıştıralım ve borcama dökelim.
    Sıvı yağı dolmaların üzerine gezdirerek dökelim.
    Dolmaların üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
    Önceden ısıtılmış 200° fırında pirinç ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
    Malzemeler yumuşadıktan sonra yağlı kağıdı alalım ve üzerleri kızarana kadar fırında bekletelim. (çok bekletmeyelim ki üstleri kurumasın)
    Ilıyan Karışık Dolmalarımız servise hazır.
    Tarifimiz 5-6 kişiliktir.
    Farklı baharatlar kullanarak da iç harcı hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: