reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Fırında Sebzeli Oturtma Tarifi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Fırında Sebzeli Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates,
  • 3 adet büyük boy patlıcan,
  • 4-5 adet yeşil köy biberi,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 4 diş sarımsak,
  • Tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı.
Sosu İçin:
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 1 su bardağı sıcak su.
Üzeri İçin:
  • Domates ve biber dilimleri.
  • Fırında Sebzeli Oturtma Yapılışı

    Patateslerin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayalım ve bir kaba alalım.
    Üzerine 1 çay kaşığı tuzu, sıvı yağı ve pul biberi ilave edip iyice harmanlayıp borcama alalım.
    Borcamda patatesleri eşit şekilde dağıtıp yerleştirelim.
    Üzerine soğan halkalarını ve 2-3 parçaya böldüğümüz sarımsakları yerleştirelim.
    Borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
    Önceden ısıtılmış 200° fırında patatesler hafif yumuşayana kadar pişirelim.
    Patlıcanları alacalı soyup orta incelikte halka şeklinde doğrayalım.
    Tuzlu su da 10 dakika bekletip suyunu süzdürelim.
    Patlıcanların üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip harmanlayalım.
    Patlıcanları sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.
    Biberleri yıkayıp orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayalım.
    Biberlerin üzerine hafif tuz serpip harmanlayalım.
    Sonra biberleri sıvı yağda hafif kızartalım.
    Patateslerin üzerine önce biber dilimlerini sonra da patlıcan dilimlerini yerleştirelim.
    Yemeğin üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyelim.
    Üzeri için; bir kaba salçayı ve sıcak suyu döküp iyice karıştıralım.
    Sosu yemeğin üzerine dökelim.
    Oturtmamızı tekrar fırına verip sebzelerin üzeri kızarana kadar pişirelim.
    Fırında Sebzeli Oturtmamızı ılık olarak servis yapın.
    Tarifimiz 3-4 kişiliktir.

Hiç yorum yok: