reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Et Haşlama Tarifi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kuzu gerdan,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 2 adet patates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet kuru soğan ya da arpacık soğan,
  • 4 adet sarımsak,
  • 5 su bardağı su,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 2 adet defne yaprağı (varsa).
  • Et Haşlama Yapılışı

    Kuzu gerdanların fazla yağlarını alıp temizleyelim ve yıkayalım.
    Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayalım.
    Havucu çapraz (verev) keselim.
    Sarımsakları ve soğanı irice doğrayalım.
    Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup kızdıralım.
    Üzerine etleri ilave edip arkalı önlü kızartalım.
    Sonra patatesleri, havucu, sarımsakları, soğanı, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve suyu ilave edip karıştıralım.
    Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
    Buharı çıktıktan sonra 25 dakika pişirelim. (her düdüklü farklı sürede pişirir)
    Et Haşlamamızı pilav eşliğinde servis yapın.

Hiç yorum yok: