reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Sebzeli Et Haşlama

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Sebzeli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr parça et (ben dana kullandım),
  • 2 adet patates,
  • 1 adet havuç,
  • 10 adet arpacık soğan,
  • 10 adet tane karabiber,
  • Tuz,
  • Zeytinyağı.
  • Sebzeli Et Haşlama Yapılışı

    Etleri düdüklü tencereye koyalım.
    Üzerlerine çok az zeytinyağı ilave edip yüksek ateşte alt üst ederek kızartalım.
    Kızaran etlerin üzerlerini geçecek şekilde su ilave edip düdüklü tencerede ağzı kapalı şekilde yaklaşık 30 dakika pişirelim.
    Patates ve havuçları iri olacak şekilde doğrayıp soğanlarla birlikte pişen etlere ilave edip düdüklünün kapağını tekrar kapatıp yaklaşık 10 dk daha pişirin ve tuzunu, karabiberini ekleyip ağzı açık şekilde 5dk daha pişirip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: