reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Patlıcan Yelpaze Tarifi

Yazar fotoahmet 27 Haziran 2016 Pazartesi 0 yorum

Patlıcan Yelpaze Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patlıcan.
İçi İçin:
  • 200 gr kıyma,
  • 1 adet büyük soğan,
  • 1 silme kaşığı salça,
  • 1 adet orta boy domates,
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı.
Üzeri İçin:
  • 2 adet küçük domates,
  • 2 adet yeşil biber.
Sosu İçin:
  • 1,5 su bardağı sıcak su,
  • 1 tatlı kaşığı silme salça.
Süslemek İçin:
  • Maydanoz.
  • Patlıcan Yelpaze Yapılışı

    Patlıcanları yıkayıp 3-4 parça olacak şekilde resimdeki gibi dilimleyelim.
    Sonra tuzlu su da 10 dakika bekletelim.
    Sonra patlıcanları kurulayalım ve patlıcanların dış yüzeyini ve aralarını elimizle tuzlayalım.
    Patlıcanları kısık ateşte kızgın sıvı yağda yumuşayana kadar ara ara ters düz ederek pişirelim.
    Pişen patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp soğumaya bırakalım.
    İçi için: ince ince doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım.
    Üzerine salçayı ilave edip 1-2 kez çevirelim.
    Daha sonra kıymayı ilave edip kavuralım.
    Son olarak tuzu, pul biberi ve ince ince doğradığımız domatesi ilave edip domatesler yumuşayana kadar kavuralım.
    Patlıcanları fırın kabına alalım.
    Dilimlediğimiz kısımların üzerine kıymalı harçtan resimdeki gibi yerleştirelim.
    Patlıcanların bir kenarına domates ve biber dilimleri yerleştirelim.
    Sosu için; bir kaba sıcak suyu ve salçayı ilave edip karıştıralım.
    Sosu fırın tepsisine dökelim.
    Önceden ısıtılmış 180° fırında sebzelerin üzeri kızarana kadar pişirelim.
    Patlıcan Yelpazelerimizi servis tabağına alalım ve maydanoz ile süsleyip servis yapın.
    Sunumu şık çok lezzetli bir tarif. Servis yaparken spatula kullanın kesinlikle dağılmıyor.
    Tarifimiz 2-3 kişiliktir.

Hiç yorum yok: